Bu beni terk etmek bilmeyen tatlı düşkünlüğüm olmasaydı diyet tutmaya duruma gelmezdim herhalde. Ekmekle pek aram olmaz ama şekerli şeylere bayılırım. EEE Ben şimdi diyet tutsam de tatlı yemeden duramıyorum. O halde uyduruk ne varsa deniyorum. Yeter ki dukanla uyumlu olsun. Bazıları şaşırtıcı şekilde güzel olunca sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu limonlu cheesecake gibi. Dokusu yakalamadım ama tadı süper oldu. Umarım sizlerde yapıp beğenirsiniz zira yapılışı de çok kolay. Hadi bakalım
hamur için kullanacaklarımızı:
1 yumurta
1kaşık kepek
1/2 çay kaşık kabartma tozu
1 çay kaşık toz tatlandırıcı
kreması için:
2 yumurta
3 kaşık quark veya süzme yoğurt ( lor peynirli güzel olmuyor)
3 silme kaşık toz tatlandırıcı
2 kaşık yoğurt
1-2 kaşık limon suyu
1/2 limon rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşık vanilya esansı
Başlayalım mı?
Çalıştığım için mutfakta istediğim kadar zaman harcayamıyorum. O yüzden pratik ve hızlı olmak zorundayım. En büyük yardımcılar düdüklü tencere ve mikrodalgalı fırınım. Özelikle dukan diyeti başladıktan sonra mikrodalga fırını çok fazla kullanmaya başladım ve, bazen, onu icat edene dua bile yaptım. Onun sayesinde şimdi her sabah istediğim yemekleri hızlıca yapabiliyorum.
Cheesecake hamurunu için pişireceğimiz kabı içerisinde bütün malzemeleri karıştırıp cıvık bir karışım elde ediyoruz.
Mikrodalgalı fırını 600w ayarlıyoruz ve hamuru 1 dakika pişirmeye bırakalım. Hamur pişene kadar biz kalan bütün malzemeleri bir kaseye koyup, pürüzsüz olana dek karıştırıyoruz.
İsterseniz bu aşamada 1 kaşık goji berry ekleyebilirsiniz. Bende yoktu ama varsa katıyorum.
Hamurumuz piştikten sonra uzerine karışımı döküyoruz ve 5 dakika daha aynı güçte mikrodalgalı fırına pişiriyoruz. 5 dakika sonra muhtemelen cheesecake hazır olur ama farz edelim ki benimkinden daha kalın olup de pişmemiş ise, 1 dakika daha çalıştırabilirsiniz.
Fotoğrafı çekmek için kutusundan çıkarttım ama genelde kapağı kapatıyorum ve yemek saatine kadar soğumuş oluyor.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder